Rabia & Fatih l Düğün

Merhaba Dostlar;
Yeni bir postla karşınızdayım. Biliyorsunuz en son postumda İsviçre’den gelen çiftimin fotoröportajına yer vermiştim. Postu okumak için buraya tıklayabilirsiniz…
Yeni posta başlamadan önce aldığım bir kararı buradan siz takipçilerimle paylaşmak istiyorum.
Beni uzun zamandır takip edenler bilirler, gelinlik, buket, ayakkabı her ne detay varsa hepsine ait firma bilgilerini firmalardan karşılık beklemeden tamamen gelinleri düşündüğüm için, fikir olması amaçlı paylaşıyordum. Paylaşmadığım zaman, gelinlik nereden? ayakkabı nereden? diye diye posta kutumu dolduruyordunuz, referans almaya çalışıyordunuz ve ben herkese tek tek cevap vermeye vakit bulamıyordum. Yada geline nasıl ulaşabiliriz, facebook hesabı varmı? Mail adresini alabilirmiyim gibi isteklerin ardı arkası kesilmiyordu. Gelen soruları cevapsız bırakmakta bana göre olmadığı için bu zamana kadar en iyi yöntem olarak tüm bilgileri gelinlerden öğrenip blog’ta sizlerle paylaşmaktan yana kullandım.
Beni takip eden gelincikler üzülecek ama maalesef piyasa artık farklı işliyor, bu işe başladığım dönemde bize hitap eden fotoğrafçılar bir elin parmaklarını geçmezken günümüzde sayısı azımsanamayacak kadar arttı, bu da haliyle rekabeti ve oyunu kuralına göre oynamayı doğurdu. Tüm sosyal medyada körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde takipçisi yüksek olan firmalar ve şahıslar arasında bir reklamlaşma sözkonusu. Özellikle Instagram’ı bazen açmak istemiyorum, reklamdan başka birşey gözükmüyor çünkü.
Memnun olunsun olunmasın, ürün kullanılsın kullanılmasın herkes sırf çıkarı için bu işe el atmış. Reklam için para alanları da duydum ya çok şaşırdım. Hatta bazıları sırf bu işi yapmaya başlamış, önce takipçisi yüksek bir sayfa oluşturuluyor zamanla takipçiler artınca da isteyenlerin görselini para karşılığı yayınlıyor ve daha sonrada yayından siliyor gibi… Eee bunun neresi tuhaf ta diyebilirsiniz, reklam vermek vs zaten bedavaya olmaz ama iş öyle değil işte…
Takipçisi fazla olanlara neden bu kadar çok takipçisi var diye şaşırmamak lazım, ya reklam veriyordur, ya firma yada şahıslarla referans olayına girmiştir, yada günlük yaşantısı her an dakikası dakikasına sosyal medyadadır. Malum özel hayata meraklı bir milletiz. Hele de bayan olunca fıtratımız gereği, ne giymiş, nereye gitmiş, ne yemiş ne içmiş merak ediyoruz.
Aslında bunca zamandır ben ne kadar safmışım diye düşünmeye başladığım an bu kararı alma ihtiyacı hissettim. Bir yerde yapı meseleside işin içine girmiyor değil. Bizim sektör zaten belli, gelinlikçiler, kuaförler, gelin buketleri, ayakkabıcılar. Bu işin en son kısmıda biz fotoğrafçılar ki, herşey bitiyor elde kalan sadece fotoğraflar oluyor. Ben niye bu kadar tanıtım, reklam yapıyorum ki diye düşünüyorum artık. Bana değer vermeyen, emeğimi gözardı edenlerle bundan sonra böyle. Sonuçta herkes bir iş veya ticaret yapıyor ve herkesin referansa ihtiyaca var. Daha fazla kendimi kullandırmak istemiyorum. Kullananlar yeterince kullandı, bu kadar da açık yazıyorum.
Bundan sonra sadece karşılıklı birbirimize referans olacağımız, emeğime saygı gösteren firmaları burada seve seve paylaşacağım. Tabi bir de benden randevu alan gelinlerimle fikir alışverişi yapacağız. Bana bu tarz konularda fikir danışmaya devam ederlerse neresi iyidir neresi değildir, tecrübelerimi aktaracağım. Keşke dememek için…

————

Bu kadar veryansın’dan sonra umarım mesaj alınmıştır diyerek gelelim çiftimin fotoğraflarına…
Bu sefer ki çiftimiz yabancı değil, eşimin en yakın arkadaşlarından biri, yani erkek tarafı sayılırız 🙂
Fatih’e güzel mi güzel Rabia’yı gelin aldık 🙂 pekte yakıştılar hani 😉
Çekim günü erkenden hazırlanmıştım, çekimi yapacak, oradan da nikaha yetişecektik. Düğün günü bazen herşey yolunda gitmeyebiliyor, o gün hem hava yağışlıydı hem de bazı aksilikler yaşandığı için çiftim fotoğraf çekimine yetişemedi.  Bizde balayı dönüşü yani düğünden 1 hafta sonra çekimleri yapma kararı aldık, düğünden sonrada hava yağışlıydı ama nasılsa düğün oldu bitti nikaha yetişilme stresi olmadan yağmur altında da olsa çekimler yaptık.
İyi seyirler…
Mekan: Küçüksu Kasrı

IMG_7753_1

IMG_7780_1

IMG_7883_1

IMG_7890

IMG_7906_1

IMG_7923_1

Untitled-1

IMG_7975

IMG_8008_1

IMG_8015_1

IMG_8030_1

Rabia & Fatih çiftine mutluluklar diliyoruz, en kısa zamanda bir çay daveti bekliyoruz 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Goto Top