Üçgen Güllaç Denedim!

Herkese Merhaba,
Malum ramazan ayı…
Ramazanın ayının yegane tatlısı güllaç alışverişi yaparken markette bu paketle karşılaştım. Sadece kendimiz için, az yapmak istediğimde kullanmak üzere denemek istedim. Önce mini boy güllaç olduğunu düşünsem de eve gelince güllaç yapraklarının üçgen şeklinde olduğunu anladım. Önce hoşuma gitti, pakette 11 adet üçgen yaprak vardı ama yaptıkça çokta gerekli olmadığını anladım çünkü sarıp katlaması bir hayli zor, bir de yapraklarda boşluklar vardı ki arasından ceviz taneleri dökülüyor sonra toplamaya uğraşıyorsunuz.

Öncelikle 750ml süt’e 1 sb şeker ve 1 pk vanilya ekleyerek ocakta pişiriyorsunuz.
Süt soğuduktan sonra yaprakları tek tek süte daldırıp arasına iri çekilmiş ceviz koyup sarıyorsunuz. Olay bundan ibaret.
Çok gerekli mi üçgen almak, bence hiç gerekli, büyük boy klasik saffet abdullah paketini tercih ederim. Sonuçta ortaya aynı güllaç çıktı sigara böreği sarmanın çokta esprisi yok.
Daha önce yaptığım güllaç yapımı videosunu seyretmek isterseniz ekranın sağ üst köşesine bıraktığım linke tıklayabilirsiniz.
Videoyu beğendiyseniz beğen tuşuna basmayı, yeni videolardan haberdar olmak için kanalıma ücretsiz abone olmayı unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Goto Top