Hoşgeldin Kerem Bebek l Doğum

Bu postta size Kerem Bebeğin doğum hikayesinden bahsetmek istiyorum.
Kerem bebek ana rahmine düştü düşeli bir rahat yüzü göremedi…
Önce annede toksoplazma çıktı…
Bilmeyenler için toksoplazma; Çiğ ya da az pişmiş yenen etlerden ya da kedi besleyenlerde bakımı esnasında kedinin dışkısından insana bulaşan toksoplazma, gebelik esnasında enfeksiyon oluşmasına ve bu enfeksiyonun doğmamış bebeğe bulaşmasına neden olabilir.
Parazit bazı hayvanların vücutlarında bulunur ve bu hayvanların etlerininin pişirilmeden ya da az pişmiş yenmesiyle insana geçebilir.
Toksoplazma adı verilen bu parazit gebelik döneminde geçirilen enfeksiyonun seyrinde bebeğe bulaşabilir. Bunun sonucunda bebekte ortaya çıkan enfeksiyon düşüğe neden olabileceği gibi göz, beyin gibi organlarda hasara yol açabilir ve/veya bebekte gelişme geriliği oluşturabilir.
Toksoplazma sonrası türlü özel hastanelere gidildi ve artık sonuçlar riskli gebelik olduğunu kesin olarak gösterince ne özel hastaneler ne de özel hastanelerdeki jinekologlar doğumu üstlenmek istemediler. Haliyle kadın doğum ve riskli gebelik konusunda en bilinen hastane olan Zeynep Kamil’e annenin sevki yapıldı.
Gel zaman git zaman, Zeynep Kamil’de türlü testlere tabi tuttu, bu amniyosenteze kadar gitti ve sonuç pek parlak çıkmadı, bebek doğacak ama herhangi bir hasar durumunda duruma razı gelinecek yada gebelik sonlandırılacak gibi çeşitli alternatifler teklif edildi.
Bir anne ve aklı başında bir insan olarak kimse bir cana kıymayı düşünemez, düşünmemeli. Allahın verdiği canı ancak Allah alır.
Bu süreç içerisinde annedeki üzüntü ve sıkıntıyı düşünebiliyormusunuz? Bebek sağlıklı doğacağı varsa bile bu kadar test, amniosentez, ve çökmüş bir psikoloji sonucu normal doğmaz diye düşünmeden edemiyor insan…
Ama Allahın takdiri ve mucizesi sonucu, bunca şeye rağmen Kerem Bebek sezeryan doğum ile dünyaya gözlerini açtı.
Öncelikle okuyan ve gören herkesten birer maşallah alalım 😉
Başka başka konseptler yapacaktık Kerem Bebek için ama cin gibi bakıyor baksanıza, uyutamayınca yarım saat içinde yaptığımız çekimlerden birkaç kareyi sizlerle de paylaşmak istedim.
Kerem bebeğe sağlıklı ve hayırlı bir ömür dilerim 😉

4 thoughts on “Hoşgeldin Kerem Bebek l Doğum”

  1. Masallah subhanallah, cok tatliiiiii. Rabbim anali babali buyutsun, bu gibi durumlarda siginacagimiz tek yer Mevlam.

  2. bundan beş yıl önce daha bebeğimin müjdesini doyasıya yaşayamadan aynı toksoplazma tanısı bana da konmuştu. riskli gebelik körlük sağarlık beyin hasarı veya hepsi aynı anda bebeğimde var olabilecekti. prof. lar hastaneler gebeliğin sonlanması kararı vs…hepsini eliminin tersiyle ittim.. özürlü de olsa cana kıyamazdım. amniyosentez bile yapmadım… sonuç ne biliyormusun4 yasında kendı kendıne okumayı ogrenecek kadar zekı bır oğlum var suan elhmdllh. Rabbıme nıhayetsız sukurler olsun.. gozyaslarım akarak okudum ve yazıyorum gene o perısan gecen 8 ayımın hıssıyatını hatırladım.. Rabbım kımseyı evlatlarıyla ve sevdıklerıyle ımtıhan etmesın…

  3. Sevgili arkadaşlarım Mustafa ve Canan’cığımın ne kadar zor bir süreçten geçtiğini biliyorum.Şuanda 2.bebeğime hamileyim ve onların neler çektiğini daha da iyi anlıyorum.Çok şükür yavrularına sağlıkla kavuştular.Allah uzun sağlıklı ömürler versin inşallah.Allah’ın dediği olur.

  4. Merhaba. 26 yaşındayım. Dün sıradan bir göz şikayetiyle gittiğim üni hastanesinden toksoplazma şüphesiyle ayrıldım. Şimdi nette dolaşırken buraya denk geldim. Kerem çok tatlı maşallah. Büyüdüğünde ailesi yine de bir kontrole götürsün bence. Şimdi aklıma geliyor, acaba anne karnında mı kaptım bunu? Şu an pasifmiş parazit; ama sol gözümde görme kaybım %40-50 dedi doktorlar. Ben hiç farketmemiştim, bu yaşıma kadar. Okuyorlarsa eğer akıllarında bulunsun. Sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Goto Top