Herkese Merhaba,
Doğumgünü hazırlıklarının ilk sırasında pasta ve ikramlar gelir. Pasta siparişimi verirken gözüm beze kulelerine çarptı ve neden kendim yapmıyorum ki dedim.
Bu iş için öncelikle bezeleri takacağınız bir strafor edinmeniz gerekiyor. Beze yapımı için strafor fiyatları ortalama 20-35TL arası değişiyor. Benim gibi amaaan sonra ne yapacağım evde kalabalık diye düşünürseniz bu işi yapan birisinden ödünç alabilir yada kiralayabilirsiniz. Ben arkadaşım Şeker Kurabiyeci Selda’dan aldım.
Daha sonra beze araştırmaya başladım, birçok pastaneden fiyat aldım Beze’nin kg’su da 35TL’den başlıyor. Pastaneler sipariş usulü çalıştığı için işimi hızlı görmem gerekiyordu, bu işide carrefour’daki günlük hazır bezelerden almaktan yana kullandım. Paketi ortalama 5-7TL arası değişiyor.
Bezelerde geldiğine göre bu iş için çok sayıda kürdan gerekiyor, önce kürdanları sonra bezeleri sırasıyla dizerek işe başlıyoruz. Yukarı kadar dizip, üst tarafı ister kurdela ile isterseniz de şeker hamuru figür veya rakamıyla süsleyebilirsiniz. O sizin hayal gücünüze kalmış.
Beze kulesi fiyatlarının minimum 150TL ‘den başladığını düşünürsek evde kendi kendimize yaparak maliyeti düşürebilir hem de kendimiz ve sevdiklerimiz için el emeği bir ikram hazırlamış oluruz.
Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Goto Top