Bebek Fotoğrafı Çekerken…

Özellikle ilk kez bebek sahibi olan anne ve babalar bebeklerinin her anını ve gelişimini fotoğraflamak is­teseler de bu bazı sakıncaları beraberinde getiriyor.
Bu sakıncalar ise bebeğin göz sağlığı ile ilgili. Uz­manlar, yeni doğmuş bir bebeğin görme yeteneğinin ilk üç ay içinde %50, altı ay içinde ise %90 ora­nında geliştiğini hatırlatarak görme yeteneğinin tam olarak gelişmediği bu dönem zarfında bebeklerin ani ışık parlamasından uzak tutulması gerektiğini belir­tiyorlar.
Bebeğin fotoğrafı çekilirken yüzüne patlatılan flaşın görme kayıplarına yol açması, bilimsel açıdan tam olarak ispatı yapılabilmiş bir konu değil. Miyop ve­ya hipermetrop gibi göz kusurlarına yol açmıyor. Ancak yine de birtakım riskler taşıyor. Uzmanlar ani ışık parlamasının bebeklerin gözlerinin retina kıs­mında bulunan ‘makula’ bölgesine etki etmesi duru­munda, gözle ilgili birtakım sorunların ortaya çıka­bileceğini belirtiyorlar.
Bebeğin görme yeteneği, ancak 3 yaşını doldurdu­ğunda yüzde 100’e ulaşıyor. Bu nedenle de bebekle­rin fotoğraflarını çekerken mümkün olduğunca flaş kullanmamak gerekiyor.
Uzmanlar illa flaş kullanılmasını gerektiren durum­larda ise, (örneğin gece çekimlerinde) bebeğin fotoğ­rafının bebek başka bir tarafa bakarken ya da uyur­ken çekilmesinin doğru olduğunu belirtiyorlar.
(kucukinsan.com’dan alıntıdır)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Goto Top