Ayşe & Güven l Alaçatı l Düğün

Yeni bir posttan herkese Merhaba 🙂
Uzun zaman oldu sanırım burada düğün postu paylaşmayalı 🙂
İzmir’e daha önce hem çekim hem de tatil için çok gittim ama Alaçatı’ya gitmemiştim.
Geçtiğimiz aylarda Ayşe & Güven çifti ile Alaçatı’da çekim için sözleşmiş ve keyifli bir çekim yapmıştık. Alaçatı’da birgün postumuda burada paylaşmıştım. Okursanız güzel olur sadece bakıp geçmeyin 🙂
Çiftim aslında Eskişehir’de evlendi ama fotoğraf işini balayı yapacakları Alaçatı’da çektirme kararı aldılar.  Benim içinde güzel bir tecrübe oldu, hem Alaçatı’yı görmüş hem de orada çekim yaparak portfolyoma güzel fotoğraflar kazandırmış oldum 🙂
Çiftimle planımızda otelde ve alaçatı sokaklarında çekim yapmak vardı, vakit kalırsa bir de sahile inip günbatımı çekimi yapacaktık. Fakat kuaför’de sorun yaşayınca çekime geç başladık dolayısıyla erken gelmemize rağmen çekime vakit için ayırdığımız zaman daraldı.
İsterseniz o güne ait görüşlerinin yer aldığı röportajı bir de çiftin kaleminden okuyalım 😉

IMG_1965_2 IMG_1979_3

Nasıl tanıştınız?
Ayşe & Güven: Sadece kader 🙂
Evlenme teklifi nasıl oldu?
Ayşe & Güven: Bize özel kalsın 🙂
Bana nasıl ulaştınız?
Ayşe & Güven: Düğünümüzden 4 ay kadar önce dış çekim için iyi bir fotoğrafçı arıyorduk. İnternette sitenizi gördük. Çektiğiniz fotoğrafları çok beğendik ve sizle çalışmaya karar verdik. İyi ki kısmet oldu ve sizi tanıdık.

IMG_1987_3

Untitled-1IMG_2007_4

Çekim gününü biraz anlatır mısınız? Hangi mekanı tercih ettiniz? Neden?
Ayşe & Güven: Çekim günü biraz stresli başladı. Kuaför’de yaşanan aksaklıklar yüzünden çekime geç başladık. Güneşin batmasına 1 saat kala sizinle buluşabildik. Balayı otelimiz bir butik oteldi. Her köşesi farklı ve zevkli döşenmişti. Çekimlere otelde başladık. Ortam güzel çekimlerde eğlenceli geçince zamanın büyük bir kısmını burada geçirdik. Plajda da  fotoğraflarımız olsun istedik. Fakat biz plaja vardığımızda güneş batmıştı. Rukiye Hanım karanlıkta bile güzel kareler yakaladı. Gönül isterdi ki Alaçatının renkli ve dar sokaklarında çekim yapabilelim. Yinede sonuç 1 saate sıkıştırılmış harika fotoğraflar oldu.

Untitled-4

IMG_2078_1 Untitled-6

Düğün telaşında unutulanlar oldu mu?
Ayşe: Düğün hazırlıklarını eşim ile beraber tamamladık. Yapacaklarımızı sistemli bir şekilde zamana yaydık. Her bir ayrıntı ile teker teker ilgilendik. Ama tabi ki aksiliklerde unutulanlarda oldu. Eşimle beraber bazı yakınlarımıza davetiye vermeyi unuttuk. Bir de düğünden önce ellerimizle hazırladığımız anı defterini düğün salonuna götürmeyi unuttuk.

Untitled-2

IMG_2036_2 Untitled-3

IMG_2066_3 Untitled-5

IMG_2085_3 IMG_2108_2 Untitled-7

Gelinlik, buket, gelinbaşı gibi detaylarda kiminle / hangi firma ile çalıştınız? Memnun kaldınız mı? Tecrübelerinizi paylaşırmısınız?
Gelinlik: Konya Miss Defne
Gelin Çiçeği: Çeşme Reyhan Çiçekçilik
Kuaför: İzmir Esra Türban Tasarım (Aksilik olunca başka bir kuaför ile çalıştık)
Ayşe: Gelinliğimi çok beğendim. İstediğim gibi dikildi. Fakat nişan elbisemde sorunlar yaşadık. Son haftaya kadar teslim edemediler. Provalar gecikti. Dikim kötüydü.
Gelin buketlerimizden çok memnun kaldık. Özellikle Çeşme’deki Reyhan Çiçekçiliğe çok teşekkür ediyoruz.
Fotoğraflarda görünmesede Eskişehir’deki Kuaför Seher’in makyaj ve gelin başından çok memnun kaldık. Eskişehir’deki gelin adaylarına tavsiye ederiz.
Gelelim İzmir’deki Türban Tasarımcısı Esra Hanım’a… Esra Hanım’dan saat 13:00’da randevu almamıza rağmen 16:00’a kadar makyajı yapamadı. Yaptıklarıda tam bir rezaletti. Makyaj ve türban tasarımı ile alakası olmadığını düşünüyoruz. Aslında kuaförden çok sanırım bir terziydi. Makyaj yaptığını sanarken kirpik yapıştırıcısı gözüme girdi ve geçici bir görme kaybına neden oldu. Buna rağmen hatasını kabul etmiyor ve hakaret ediyordu. Saat 16:30 gibi başka bir kuaför ile iletişime geçtik. 20 dk içerisinde sıfırdan makyaj ve gelin başını tamamladı. Adını hatırlayamasakta buradan ona çok teşekkür ediyoruz. 16:00’da Alaçatı’da olmamız gerekirken 18:30 gibi varabildik. Esra Hanım’dan kesinlikle memnun kalmadık.

IMG_2120_3 IMG_2124_3 IMG_2147_1 IMG_2164_3 IMG_2169_3 IMG_2187_2

Bu tecrübelerden sonra Anı Fotoğrafları blog takipçilerine neler önerirsiniz? Tavsiye ve önerileriniz olur mu?
Balayında fotoğraf çekimi yapmak isteyenler, gelin başı ve makyajı için internetten bilmedikleri bir kuaför ile anlaşmak yerine, tanıdıkları aracılığı ile kuaför bulmalarını yada gelin adaylarının yapabiliyorlarsa kendilerinin yapmalarını tavsiye ediyoruz. Otel çalışanlarına da danışabilirsiniz.
( Bu öneri de benden olsun fotoğrafçınıza da danışabilirsiniz 😉 )
Eşimle risk alıp balayında fotoğraf çekimi yaptık. Çok stresli bir gündü makyaj ve gelin başı istediğim gibi olmadı. Fakat yinede çekimimizi Alaçatıda yaptığımız için özellikle Rukiye Hanım ve eşi Hasan Bey ile çalıştığımız ve onları tanıdığımız için çok mutlu olduk.

IMG_2220_3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Goto Top