Sakarya Üniversitesi l Mezuniyet

Herkese Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde blogta bir mezuniyet çekilişi yapmıştım. Çekiliş sonrası hem bana hem ona sürpriz olan bir kişi çıktı ki size hemen kendisinden bahsedeyim.
Kendisi benim yaklaşık 1 sene önce doğum fotoğraflarını çektiğim müşterim olan Gül Hanım. Böyle azimli böyle çalışkan insanları gördükçe amaçsız, hayatta hiçbir hedefi olmayan kişilere tekrar hayretler edip böyle insanlardan güç almamız gerektiğini düşünüyorum. Kendisi eğitimin sonu yok demiş ve 2. üniversitesi olan Sakarya Üniversitesini bitirmiş. Doğum fotoğraflarını görmek isterseniz buradan bakabilirsiniz 😉
Çekim gününü mezuniyet töreninden 2 gün sonra tercih ettik, haremde buluşup sakaryaya doğru yola koyulduk. Çok erken kalkmış birer anne olarak uyuyup güç depolamak yerine yol boyunca susmadık, çene çalıp durduk 🙂 o anlattı ben dinledim, ben anlattım o dinledi 🙂 dolayısıyla gözümüzü kırpmadık. Üniversiteye ulaşınca biraz dinlenip çekimlere başladık.
Mekan: Sakarya Üniversitesi
Bölüm: Endüstri Mühendisliği

Ben başörtüsü sorunu olduğu için uzaktan okudum. Örgün bir öğrenimim olmadığı içinde ne kep törenim oldu, ne de üniversite ortamında eğitim görme lüksüne demeyeceğim, hakkı elinden alınanlardan oldum. O yüzden bu ortamlara ayrı bir hevesim var. Sanırım benim gibi başörtüsü yüzünden okuyamayan birçok kişininde içinde ukde olarak kaldı bu durum ve eğitim hakkımızı elimizden alanlardan birçoğu helallik alamadı. Ben ve benim gibilerin bu konuda kanayan yarası kabuk tuttu.
Neyse bu konular uzar gider malum, şimdi bakıyorum da durumlar bizim zamanımızdaki gibi umutsuz değil, kampüs içerisinde hiçbir sorun yok. Başörtülüsü – başı açık olanı, müslümanı – ermenisi, türkü – yabancı uyruklusu herkes en doğal hakkı olan eğitim hakkını en güzel şekilde, en doğal haliyle yaşıyor ve bu örnekteki gibide mezun oluyor.

Kısacası O bir anne, o bir eş, o bir ev hanımı, o bir matematik mezunu, o bir endüstri mühendisliği mezunu…

Gül Hanıma bundan sonraki iş hayatında bilgisine yakışır bir şirkette iyi bir iş hayatı diliyorum, başarılar peşinizi bırakmasın 😉

Kep cübbe görüpte fotoğraf çekilmeden olmazdı, bu da Gül hanım’ın elinden ben 😉

2 thoughts on “Sakarya Üniversitesi l Mezuniyet”

  1. Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel olmuş..Mezun olunca genelde hatıra olması için bir fotoğraf studyosunda birkaç poz çektirilir ;ama sanırım mezuniyet fotoğrafçılığı alanında yeni bir akım başlatacaksınız Rukiye Hanım. 🙂 Okumanın yaşı ve cinsiyeti yoktur; yeter ki insanın içinde istek olsun. Gül Hanımı azminden ötürü tebrik ediyorum..

  2. Çok teşekkür ederim, size katılıyorum genelde kepli cübbeli birkaç fotoğraf çektirmek için stüdyoya gidilir ama bence böylesi çok daha eğlenceli ve daha güzel 😉 Sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Goto Top